İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
2. el araç alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmakta. Doğru araç alımı yapabilmeniz için dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik!
4 dk okuma süresi
2.El Otomobil
Paylaş
Ikinci El Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İkinci el araç almak istiyor fakat bir yandan bütçenizi düşünürken diğer yandan da sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken konuları bu yazımızda bir araya getirdik.

 

İkinci el araba alım satımının zorlu bir süreç olduğu düşünülür. Oysa ki ikinci el araç satın almak istediğinizde doğru yolları izlerseniz sorunsuz bir satın alma süreci yaşayabilirsiniz. Tek istediğiniz; hasarsız, kilometresi düşük, tüm motor ve donanım özellikleri ile ihtiyacınızı karşılayan bir ikinci el araba modellerine vakit kaybetmeden en güvenilir şekilde ulaşmaktır. Hasar kaydının ve teknik sorunların olup olmadığı ve güvenilir bir satıcıdan alındığına emin olmak gibi konularında tereddüt yaşamamak için ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz.

 

Aracın hasar kaydı olup olmadığını kontrol edin.

Aracın ekspertiz raporu var mı, sorun.

Araçta hasar kaydı olmasa da boya ekspertizi yaptırın.

Motorun ve donanım özelliklerini öğrenin.

Kilometresini öğrenin.

Aracın trafik cezası olup olmadığını öğrenin.

Motor şase numarasını kontrol edin.

2. el aracın çalıntı ya da kaza kaydının olup olmadığını anlamak, değişen parçalarını öğrenmek için aşağıdaki konularda dikkatli olmalısınız

İkinci el araba parçalarının ulaşılabilirliği

 

Hasar kaydını nasıl sorgulayacaksınız?

 

İkinci el araba satın almak isteyenler en sık sorduğu soruların başında “aracın hasar kaydı veya kazası var mı?” gibi soruları yer alır. Bunun en kolay yolu cep telefonu ile 5664 üzerinden sorgulama yapmaktır. otokocikinciel.com web sitesi tüm bu belirsizlikleri ortadan kaldırarak 2. el araçları en ince detaylarıyla 3 boyutlu olarak inceleme olanağı sunuyor. İkinci el araç almak isteyenler, araç fotoğraflarına yakından bakabiliyor, kaporta ve boya ekspertizi yapıldığı için dış görünümlerinde mevcut olan değişen parça, boyalı parça ve lokal boyaları detaylı bir şekilde inceleyebiliyor.

 

 tokocikinciel.com web sitesi ikinci el araba ilanlarında, her araç bilgilerinde plaka bilgisine de yer veriyor. Böylece 5664 üzerinden TRAMER sorgulaması yapılabiliyor.

 

Ekstra Harcamaları Unutmayın

 

Bütçenizi hesaplarken vergi, trafik sigortası, kasko, devir gibi işlemleri göz önünde bulundurun. Bu masraflar satın aldığınız aracın marka ve modeli, yaşı, motor hacmine göre değişiklik gösterecektir.

 

Kredili İkinci El Araba Alımı

 

Masraflarınız için ikinci el araba kredisi çekme avantajlarından da yararlanabilirsiniz. İkinci el araçlar için kasko değeri üzerinden hesaplanan taşıt kredisi avantajlarıyla çok daha kolay şekilde araç sahibi olabilirsiniz.

 

İkinci el araba alım satım yapan işletmelerin güvenirliği ve uzmanlığı da tüm bu saydığımız aşamalar kadar önemli bir faktördür. İkinci el araba alım satımlarını otokocikinciel.com üzerinden güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. otokocikinciel.com web sitesinden online satın alma sürecine özel avantajlı fiyatlarla bir kapora karşılığında aracınızı rezerve edebilirsiniz. Böylece kalan ödemenizi ister kredi, isterseniz havale/eft olarak veya showroomda gerçekleştirebilirsiniz.

 

Araç kış bakımının püf noktaları, soğuk ve yağışlı havalarda sürüş güvenliği sağlamanın yolları, akü bakımı nasıl yapılır? gibi aracınızla ilgili birçok konuda bilgi sahibi olmak için otokocikinciel.com blog içeriklerini takip etmeye devam edin.